Friggin Folkkijoulu

vierainaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen

Johanna Försti, laulu ja viulu
Timo Rautiainen, laulu ja mandoliini
Alina Järvelä, viulu
Esko Järvelä, viulu
Tommi Asplund, viulu
Tero Hyväluoma, viulu
Petri Prauda, mandoliini, säkkipillit ja cittern
Anssi Salminen, kitara
Juho Kivivuori, basso


La 1.12. Raahesali klo 19.00
Konsertin kesto n. 2 h (väliaika)
Liput:  30 € / 27 € / 25 € / 24 € (ovelta 32 €) ticket.raahe.fi ja Raahesalin lipunmyynti


Kansanmusiikkiyhtye Frigg julkaisee joululevyn ja lähtee historiansa laajimmalle suomen kiertueelle

Maamme kansainvälisesti tunnetuin uuden kansanmusiikin superyhtye Frigg julkaisee yhdeksännen albuminsa marraskuussa 2018 ja lähtee 9 paikkakunnan joulukiertueelle laulusolisteinaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen folk-kokoonpano esiintyy kansanmusiikkijoulukiertueella tässä laajuudessa.

Ohjelmistoon kuuluu koko kansan rakastamia tunnettuja joululauluja kuten Tonttu ja En Etsi Valtaa Loistoa, jotka saavat uuden muodon Friggin sovituksissa. Lisäksi kuullaan erityisesti tätä kiertuetta varten Friggin jäsenten säveltämiä uusia joululauluja, joiden lyriikat ovat kirjoittaneet nuoren kirjailijapolven kärkinimiin kuuluva Juha Itkonen ja Kaustiselta kotoisin oleva runoilija Antti Huntus.

”Projekti alkoi palavasta halusta tuoda aidosti kotoinen, lämmin ja sävykäs vaihtoehto nykyisen joulumusiikkitarjonnan rinnalle. Halusimme vangita tähän todellista ja maanläheistä joulua – kaikkia niitä tunnelmia, joita omiin, kansanmusiikin täyteisiin joulumuistoihimme liittyy. Johannalla ja Timolla on molemmilla vahvat kytkökset kansanmusiikkiin ja he olivat luontevia valintoja projektin solisteiksi”, kuvailee Friggin viulisti Esko Järvelä.

Laajasti Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa loppuunmyydyille katsomoille konsertoinut Frigg on harvinainen näky Suomessa, mutta joululaulukiertueesta se haluaa luoda uuden, jokavuotisen perinteen:”Muissa pohjoismaissa on jo vuosia toteutettu joulumusiikkiprojekteja laajassa mittakaavassa kansanmuusikoiden toimesta ja yleisö on ottanut ne avosylin omakseen. Omassa versiossamme haluamme tarjota uusien sävellysten ja kansanomaisempien joululaulujen lisäksi myös tuoreita, itsemme näköisiä sovituksia kaikkein tunnetuimmista suomalaisista jouluklassikoista. Kiertue on meille erityinen tietysti myös siinä mielessä, että emme ole Friggin kanssa koskaan tehneet Suomessa näin mittavaa kiertuetta!”, Järvelä kertoo.