Pe 1.11.2019 klo 18 Raahesali
Liput:  25 / 22 / 20 / 19 €
ticket.raahe.fi ja Raahesalin lipunmyynti

Frigg

Alina Järvelä, viulu
Esko Järvelä, viulu
Tommi Asplund, viulu
Laura Airola, viulu
Petri Prauda, mandoliini, säkkipillit ja cittern
Anssi Salminen, kitara
Juho Kivivuori, basso

“Massiivista svengiä ja energiaa, voimallista taituruutta, kaunismuotoista ja kekseliästä kansanmusiikin hurmaa”

Näitä kuvauksia käytti Andrew Cronshaw merkittävimpiin kansainvälisiin maailmanmusiikkijulkaisuihin lukeutuvassa fRoots-lehdessä arvioidessaan Frigg-yhtyeen debyyttialbumia vuonna 2002.

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa. Alunperin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on vuosien saatossa muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat.

Yhtyeellä on vyöllään lukemattomien Euroopan-kiertueiden lisäksi yhdeksän Pohjois-Amerikan kiertuetta. Lisäksi monet tunnetut festivaalit ovat kuuluneet mittavaan kiertuekarttaan, esimerkiksi Telluride Bluegrass Festival, WOMADelaide, Rainforest World Music Festival ja Cambridge Folk Festival ovat kutsuneet yhtyeen vierailulle – festivaalien listaa voisikin jatkaa loputtomiin. Television ja radion välityksellä Frigg on tavoittanut miljoonayleisöt esiintymisillään A Prairie Home Companion -liveradioshowssa sekä NHK World Japan -kanavan El Mundo -ohjelmassa.

Frigg on julkaissut olemassaolonsa aikana yhdeksän levyä, jotka ovat kahmineet lukuisia tunnustuksia ja saavuttaneet laajaa kansainvälistä huomiota. Yhtye valmistelee parhaillaan kymmenettä albumiaan.

Vuonna 2020 avataan uusi aukeama Frigg-tarinassa, kun yhtyeen syntymästä tulee kuluneeksi 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Friggiä kuullaan Suomen johtavien sinfonia- ja kaupunginorkestereiden solistina kokopitkässä konsertissa, jossa se esittää omaa musiikkiaan kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto. Produktio saa kantaesityksensä syksyllä 2019.

Riemukkaan positiivisen energian levittämisestä tunnettu ryhmä ei osoita minkäänlaisia väsymisen merkkejä.