La 12.11.2016 Raahen kirkko klo 17.00
Liput: 23/17 €, ovelta + 2 €/lippu, ticket.raahe.fi,  (lapset/nuoret/opiskelijat 10 €) Raahesalin lipunmyynti, Raahen Prisma

raahenseurakunta

Yhteistyössä

Hugo Wolf: Italialainen serenadi
Dmitri Shostakovich: Jousikvartetto nro 8
Edvard Grieg: Jousikvartetto nro 1

Borea-kvartetti perustettiin vuonna 2010 Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoista. Kasmir Uusitupa (1. viulu), Tami Pohjola (2. viulu), Riina Piirilä (alttoviulu), Senja Rummukainen (sello). Paavo Pohjola on ohjannut ja opettanut Boreaa alusta asti. Kvartetti on myös osallistunut aktiivisesti mestarikursseille, opettajinaan mm. Danel- ja Henschel-kvartetit, Johannes Meissl, Joel Smirnoff ja Marko Ylönen.

Borea-kvartetti valittiin Hauhon musiikkijuhlien nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2014. Sen lisäksi esiintymisiä on ollut lukuisilla suomalaisilla festivaaleilla. Borea-kvartetti on esiintynyt myös oktettina kansainvälisesti tunnettujen Kelemen- ja Henschel-kvartettien kanssa. Keväällä 2016 Borea valittiin yhdeksi osanottajaksi kansainväliselle IMS Prussia Cove- mestarikurssille (International Musicians Seminar) professori Gerhard Schulzin oppiin Iso-Britanniaan. Kesällä 2016 Borea esiintyy yhtenä Kuhmon Kamarimusiikin uusista nuorista taiteilijoista pitäen mm. kantaesityksen Juha T. Koskisen jousikvartetosta no.2.

Kasmir Uusitupa palkittiin keväällä 2015  Kuopion kansallisen viulukilpailun finalistina ja hänet valittiin Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistiksi. Syksyllä 2015 hän oli yksi neljästä suomalaisesta osanottajasta kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa. Uusitupa soittaa Pohjola Pankin Taidesäätiön Antonio Stradivari “Iiriläinen” -viulua
vuodelta 1702.

Tami Pohjola  sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa 2015. Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin ja lukuisien muiden suomalaisten sinfoniaorkestereiden solisitina. Tami Pohjola soittaa tällä hetkellä Sibelius-Akatemian lainaamalla Stradivarius -viululla.

Riina Piirilä opiskelee Sibelius-akatemian solistisella osastolla Lilli Maijalan johdolla. Piirilä on osallistunut useille kansainvälisille mestarikursseille. Kesällä 2016 Piirilä debytoi myös Kuhmon kamarimusiikin nuorena taiteilijana. Riina Piirilällä on käytössään OP Ryhmän taidesäätiön ystävällisesti lainaama Leonhard Maussiell-alttoviulu vuodelta 1722.

Senja Rummukainen  sai ensimmäisen palkinnon Turun sellokilpailussa 2014. Rummu-kainen on esiintynyt solistina lukuisissa sinfoniaorkestereissa ja toimii avustajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja Radion sinfoniaorkesterissa. Senjalla on tällä hetkellä käytössään Stefano Scarampella-sello vuodelta 1897, jonka hänelle on lainannut Jorma Panula.