Kansanmusiikin ilotulitus


TO 2.11.2017 Raahesali klo 19.00, Liput 22€/ 19€ /17€/ 16€ (ovelta 24€)


Timo Alakotila – harmooni
Timo Myllykangas – basso
Arto Järvelä – viulu
Mauno Järvelä – viulu
Matti Mäkelä – viulu
Tommi Pyykönen – viulu

JPP (alk. Järvelän Pikkupelimannit) perustettiin 1982 suomalaisen pelimanniviulunsoiton pääkaupungissa Kaustisella. JPP:n musiikilliset juuret yltävät aina 1700 -luvulle saakka ja ovat saaneet alkunsa Kaustisen Järvelän kylästä kotoisin olevan Järvelän suvun soittoperinteestä.

JPP erkani Järvelän Pelimanneista omaksi nuoriso-osastoksi 1980- luvun alussa. JPP:n jäsenten soittamisen säveltämisen ja sovittamisen lahjat tulivat välittömästi esille luoden perustan heidän tyylilleen, viehätykselleen ja tulevalle uralleen. JPP:n jäsenillä on kokemusta ja koulutusta laajalti kansanmusiikin ulkopuoleltakin, esimerkiksi klassisen ja ja jazzin piiristä, joten heidän musiikillinen kirjonsa on paljon laajempi kuin tavallisilla viuluyhtyeillä.

JPP on luonut oman yllätyksellisen tyylin, jota on lähes mahdotonta luokitella. JPP on ollut kiertueella jokaisella mantereella ja julkaissut 11 albumia. Heidän uusin CD Taivaankansi (Skywire) julkaistiin 2014. 2017 JPP saavuttaa 35 vuoden iän ja lähettää edelleen kuuntelijansa jännittävälle melodiselle matkalle Pohjanmaan sydämeen ja JPP:n omaan musiikillisen mielikuvitukseen.