LA 19.10. klo 17 Raahesali
Liput: 25 / 22 / 20 / 19 €
ticket.raahe.fi ja Raahesalin lipunmyynti

Virva Puumala

Lappeenrannan laulukilpailun voittaja
Sopraano Virva Puumala
Pianisti Juho Lepistö

Sopraano Virva Puumala (s. 1990) opiskelee Sibelius-Akatemiassa klassisen laulumusiikin maisterikoulutusohjelmassa Sirkka Parviaisen johdolla. Lisäksi Virvan opettajana on jo pitkään toiminut oopperalaulaja Soile Isokoski. Lauluopintojaan Virva on täydentänyt mm. Soile Isokosken, Ilkka Paanasen, , Martin Katzin, Deborah Polaskin, Franz Grundheberin sekä Hartmut Höllin mestarikursseilla. Sibelius-Akatemian opintojen ja Oulun ammattikorkeakoulun laulunopettajaopintojen lisäksi Virva on opiskellut musiikkikasvatusta Oulun yliopistossa, josta hän on valmistunut kasvatustieteen maisteriksi.

Kesällä 2017 Virva oli yksi Kangasniemen laulukilpailun finalisteista. Vuonna 2018 Virva voitti yhdessä pianisti Juho Lepistön kanssa Helsinki-Lied-kilpailun, ja jatkoi menestystään voittamalla Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjan vuoden 2019 alussa. Virva ylsi toukokuussa 2019 järjestettävässä kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa semifinaaliin kymmenen parhaan naisen joukkoon.
Virvalla on laaja liedohjelmisto mutta hän on myös totuttu näkemään keskeisten kirkkomusiikkiteosten solistina, oopperalavoilla sekä orkestereiden solistina.

Virvan opintoja ovat tukeneet mm. Oopperabaletti ja Selim Eskelinin säätiö. Kaudella 2019-2020 Virva nähdään Suomen oopperalavoilla mm. Beethovenin Fidelio -oopperan Marzellinana sekä Puccinin Turandotin Líun roolissa.

Pianisti Juho Lepistö opiskelee Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Ilmo Ranta. Aiemmin häntä ovat opettaneet mm. Tuija Hakkila, Hannu Hirvelä ja Eeva Havulehto. Juho on palkittu sekä soolo- että liedpianistina. Syksyllä 2018 he voittivat sopraano Virva Puumalan kanssa toisen valtakunnallisen Helsinki Lied -kilpailun ja vuonna 2015 hänet palkittiin Sibelius-Akatemian Helmi Vesa -pianokilpailussa varsinaisen palkinnon lisäksi Sibelius-erikoispalkinnolla sekä kilpailun kiertopalkinnolla. Samana vuonna hän soitti Radion sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertin solistina.

Opintojaan Juho on täydentänyt mm. Matti Raekallion, Arie Vardin, Richard Gooden, Martin Katzin ja Hartmut Höllin mestarikursseilla. Hänen opintojaan ovat tukeneet mm. Pro Musica-, Selim Eskelin- ja Martin Wegelius -säätiöt.